Polityka prywatności

Warunki korzystania z pasażu internetowego Ecozoom.pl

 

  1. Udostępnione poniżej zasady Polityki Prywatności dotyczą korzystania z pasażu internetowego Ecozoom.pl i zostały stworzone w celu zapewnienia bezpieczeństwa przy korzystaniu z wyżej wymienionego serwisu. Korzystanie, przeglądanie oraz uzyskiwanie korzyści z jego działania jest równoznaczne z akceptacją Polityki Prywatności. Jeżeli jakikolwiek z udostępnionych warunków jest niezgodny z wolą użytkownika powinien on zaniechać korzystania z pasażu Ecozoom.pl.

  2. Polityka Prywatności pasażu Ecozoom.pl tyczy się każdego użytkownika serwisu i jest ona aktualna w momencie korzystania z niego.

  3. Pasaż Ecozoom.pl zastrzega sobie możliwość wprowadzania zmian w Polityce Prywatności serwisu bez wcześniejszego informowania o tym fakcie użytkowników. Zasada nieudostępniania i niesprzedawania innym podmiotom danych osobowych użytkowników sklepu pozostaje niezmienna z wyłączeniem przypadku prowadzenia postępowania poprzez polskie organy ścigania (tj. policja, prokuratura, sądy i in.).

 

Jakie informacje są gromadzone przez pasaż internetowy Ecozoom.pl

  1. Użytkownik korzystający z serwisu Ecozoom.pl pozostaje anonimowy tak długo, jak długo sam nie postanowi inaczej. Momentami, w jakich system wymaga wpisania danych przez użytkownika jest pierwszy zakup, wypełnienie formularza kontaktowego lub zapisanie się do subskrybcji newslettera. W wymienionych sytuacjach wymagane jest podanie (drogą elektroniczną, bądź inną, wybraną przez użytkownika). Do tego momentu system gromadzi standardowe dane z logów, takie jak: adres IP komputera użytkownika, data i godzina odwiedzin, ostatnio oglądane produkty.

  2. Dokonanie zakupu w pasażu Ecozoom.pl oraz rejestracja użytkownika w sklepie łączą się z wyrażeniem zgody na gromadzenie i przetwarzanie danych osobowych na gruncie ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2002 r. nr 101 poz. 926 z późn. zm.). Zgromadzone dane są wymagane w celu zrealizowania złożonego zamówienia (w tym: wystawienia dokumentu sprzedaży, stworzenia listu przewozowego i wysyłki produktu), co łączy się z ich przekazaniem partnerom handlowym pasażu Ecozoom.pl celem sprawnej realizacji zamówienia.

  3. Wykorzystanie zgromadzonych danych w celach marketingowych odbywa się jedynie za zgodą użytkownika.

  4. Każdy użytkownik serwisu Ecozoom.pl ma możliwość wglądu, edycji, poprawy oraz usunięcia danych osobowych zapisanych w systemie serwisu.

  5. Jedynie upoważnieni do tego pracownicy pasażu Ecozoom.pl mają dostęp do danych osobowych użytkowników serwisu. Wyszczególnieni pracownicy mają obowiązek zachowania tajemnicy oraz do uniemożliwienia dostępu do owych danych osobom nieupoważnionym.

 

Realizacja zamówień w pasażu internetowym Ecozoom.pl

  1. Zamówienia składane w pasażu Ecozoom.pl realizowane są pod warunkiem podania przy ich składaniu danych niezbędnych do jego prawidłowego zrealizowania. Pomagają one także komfortowo i szybko obsłużyć Klientów. Niepodanie owych danych skutkuje brakiem możliwości zrealizowania zamówienia. Niezbędne dane to:

    a) Imię i nazwisko lub nazwa firmy,
    b) NIP firmy (jeżeli jest konieczny),
    c) Adres wysyłki i/lub adres do faktury,
    d) Adres poczty elektronicznej,
    e) Numer telefonu.

  2. Pasaż Ecozoom.pl zastrzega sobie możliwość wysyłania użytkownikom serwisu wiadomości e-mail z informacjami na temat statusów realizacji ich zamówień oraz - jeżeli to koniecznie - do kontaktu telefonicznego w kwestiach związanych z zamówieniami.

 

Pliki cookies (tzw. "ciasteczka")

Pasaż Ecozoom.pl wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z serwisu, bez zmiany domyślnych ustawień przeglądarki internetowej, jest jednocześnie wyrażeniem zgody na Politykę Prywatności pasażu Ecozoom.pl.

Pliki cookies są wykorzystywane w pasażu Ecozoom.pl jedynie w celach jego administrowania oraz przy tworzeniu statystyk. Pliki cookies nie są wykorzystywane w celach reklamowych ani odsprzedawane innym podmiotom.

Pliki cookies to pliki tekstowe w niewielkim rozmiarze zapisywane na dysku w celu utrzymywania sesji użytkownika, przez co nie musi on na każdej stronie wpisywać nazwy użytkownika oraz hasła, a także umożliwiające tworzenie statystyk oglądalności, wyświetlanie reklam o sprecyzowanej pod użytkownika treści oraz generowanie internetowych ankiet konsumenckich wraz z zapobieganiem możliwości powtórnego w nich zagłosowania.

Pliki cookies nie są przeznaczone do gromadzenia danych osobowych użytkownika, nie ingerują w konfigurację jego komputera, jak również w integralność systemu, a także nie służą do instalowania na jego dysku twardym jakichkolwiek programów komputerowych, ze szczególnym uwzględnieniem wirusów, trojanów czy innych szkodliwych aplikacji. Pliki cookies nie są przetwarzane przez inne serwisy internetowe i mogą zostać usunięte przez użytkownika w dowolnym momencie.

  1. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym użytkownika serwisu Ecozoom.pl pliki cookies, a także uzyskującym do nich dostęp jest operator: ECOLEXIM Sp. z o.o. ul. Pawia 6 lok. 97, 05-500 Piaseczno.

  2. Serwis Ecozoom.pl wykorzystuje dwa rodzaje plików cookies. Pierwsze z nich to pliki mające na celu zapewnienie:

    a) utrzymania sesji użytkownika,

    b) możliwości autoryzacji użytkownika podczas logowania do serwisu,

    c) zapisania informacji pozwalającej na zalogowanie się użytkownika z poziomu konta "Gość".

  3. Drugi rodzaj wykorzystywanych przez serwis plików cookies służą do ułatwiania korzystania z niego, a w szczególności do:

    a) przywracania ostatnio zapisanego widoku przy kolejnym zalogowaniu się na konto użytkownika,

    b) zapamiętania wyborów użytkownika (m.in. dotyczących wyboru użytkownika w sprawie wyświetlania bądź ukrywania wyświetlanego komunikatu),

    c) przywracania sesji użytkownika,

    d) wyświetlania ostatnio przeglądanych produktów.

  4. Użytkownik w każdym momencie ma możliwość edytowania domyślnych ustawień przeglądarki internetowej, za pośrednictwem której wyświetlana jest strona pasażu Ecozoom.pl. Konfiguracja może zostać zmieniona m.in. w taki sposób, by przeglądarka internetowa nie obsługiwała automatycznie plików cookies, tudzież każdorazowo informowała użytkownika o umieszczeniu plików cookies w serwisie.

W celu poprawienia jakości usług używamy cookies. Brak zmiany ustawień przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane na Twoim urządzeniu.
Możesz zmienić te ustawienia. Więcej o Polityce Prywatności
x